fekete maria honlapja  

Bemutatkozás

RUHÁK
  Tavasz-nyár
  Ősz-tél
  Lenruhák
  Alkalmi ruhák
  Magyaros ruhák

   Áraink

GRAFIKÁK

JELMEZTERVEZÉS

Kapcsolat

Üzlet

 
       
A gyorsan múló divat része az öltözködésnek, de kevésbé érdekel. Olyan ruhák készítésére törekszem, amelyek harmonikusan illeszkednek kinek-kinek az egényiségéhez, előnyösen mutatnak bennük. Legszívesebben mindenkire csak neki szóló ruhákat csinálnék, de hogy megfizethetők legyenek sokak számára, kisszériás modelleket varrunk.

Szeretném kielégíteni mindazok igényét, akik hosszabb távon hordható viseletet keresnek. Olyant, amely a szívükhöz nő, "ronggyá" hordanák - vagy mint kedvenc színházi rendezőm szokta mondani: "bőrükként érezzék". Egyébként a színházi jelmeztervezéssel eltöltött évtizedek tapasztalata teszi lehetővé, hogy könnyedén válogassak a különböző korok megoldásai között.

Nem kifutóra tervezek, hanem valós élethelyzetekre. S fontos feladatomnak tartom az idősebb korosztályok öltöztetését, mert rájuk kevésbé gondol a divatszakma. Úgy érzem, hogy az Amerikából származó túl színes, sportos, álfiatalos öltözet inkább nevetségessé teszi, mintsem szolgálja őket. Így elsősorban magamon próbálom ki egy-egy ruha "viselkedését".

Szívesen idézem a magyaros jelleget formában, díszítésben. Csak természetes alapanyagokkal dolgozom, és ezek között is kedvencem a len. Kollekcióimban összeillő ruhadarabokat kínálok, formációkat az egész ruhatár stílusos kialakítására. Egyedi, fellépő, forma- és kórusruhákat is vállalok. Főleg női öltözékeket tervezek, de esetenként készítettünk férfi-és gyermekruhát is.